logocolor134x80

Camí de perfecció

Mai no et deturis:
no hi ha fi ni principi.
Però les roses
cada cop més vermelles
les passes t'encatifen.

Cercar

WEIB

Sindicació no trobada

SERAS UIB

serasUIB

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg

Preguntes freqüents nouvinguts 1r d'ESO

La situació generada pel Covid-19 ens ha obligat a celebrar la Jornada de Portes Obertes, per a futurs alumnes de 1r d’ESO, de manera virtual el passat 12 de maig.
Per a aquells que no hi vareu poder assistir teniu un video de presentació (https://youtu.be/hnyzPWnb-GU) i, a continuació, us oferim un recull de respostes a preguntes freqüents.

PREGUNTES FREQÜENTS A L’ATENCIÓ DEL POSSIBLE ALUMNAT NOUVINGUT A 1r d’ESO

1. Quants alumnes hi ha per aula?

La ràtio a l’ESO és d’un màxim de 30 alumnes. El curs passat la mitjana a 1r d’ESO ha estat de 28 alumnes per aula. S’ha de tenir en compte però que en determinades matèries (Anglès, Català, Castellà, Matemàtiques) cada grup es reparteix (agrupaments flexibles i desdoblaments).

2. Com es fan els agrupaments?

A 1r d’ESO tenim quatre grups que configurem en base al principi d'inclusió, de manera heterogènia i en base a la informació que rebem dels centres on han cursat la primària. Si un centre aporta pocs alumnes procuram que vagin junts i si n’aporta molts els repartim. En qualsevol cas analitzam possibles incompatibilitats informades pels CEIP.
També procuram que els grups quedin igualats quant a nombre de al·lots i al·lotes.
L’elecció de Religió o Valors ètics també pot determinar pertànyer a un o altre grup.

3. Com s’adapta l’alumnat al canvi d’etapa?

La major part de l’alumnat no té cap problema d’adaptació als canvis: nou horari, més professors i matèries, nous companys, ...

Ocasionalment alumnes molt responsables s’angoixen un poc al principi, però aviat aprenen a regular les seves emocions. En qualsevol cas els equips educatius, sobretot durant el primer trimestre, els tenen especial esment. A casa és important animar-los a emprendre aquesta nova etapa amb confiança.

L’alumnat de 1r ESO té la seva aula de referència a la segona planta devora caporalia d’estudis. Des d’aquí se supervisa el dia a dia dels més joves de la casa.

A primer d’ESO ens dedicam, especialment, a consolidar hàbits i rutines adquirides a primària. Així mateix al proper curs també serà prioritari treballar la millora de la competència digital.

4. Quins llibres o material escolar necessitaran?

En el moment de la matrícula s’informarà del llistat de llibres i del material escolar necessari, també es publicarà a la pàgina web del centre.
Hi ha un servei de llibres de segona mà que informarà del procés a través de l’APIMA i de la pàgina web del centre.

5. Com serà la comunicació escola/famílies?

La comunicació es farà sobretot via digital. El GestIB serà l’eina de comunicació centre-famílies, on s’hi trobarà: la gestió de faltes d’assistència, la convocatòria de reunions, els butlletins, la sol·licitud de cites, les qüestions disciplinàries, etc. A tal efecte totes les famílies hauran de tenir un usuari i contrasenya d’accés al GestIB (si encara no la teniu l’heu de demanar al centre de primària)..

6. Quin horari es fa?

Tot i que estem a l’espera de l’evolució de l’estat sanitari, el nostre horari habitual per a l’ESO és de dilluns a divendres de 8:00 a 14:05. Cada dia l’alumnat fa sis sessions de 55 minuts amb dos esplais intercalats.

7. Hi ha descansos?

Sí, com dèiem, es fan dos esplais en què l’alumnat d’ESO surt al pati . En aquests moments pot berenar, jugar, passejar.
El centre disposa d’una cantina on s’hi pot comprar el berenar. Un o dos dies a la setmana un equip de voluntaris ven fruita a preu assequible.

 

8. Pot sortir l'alumnat del centre?

No. Durant l’horari lectiu l’alumnat d’ESO no pot sortir del centre, a no ser que la mare o el pare el vengui a cercar.

9. Hi ha transport escolar?

La Conselleria té unes rutes establertes en funció de la situació geogràfica de cada centre. Per poder gaudir del transport hi ha d'haver una distància mínima de tres quilòmetres del domicili de l’alumne a l’institut.
A principis de curs es lliura a cada alumne un carnet amb l’aturada assignada.

10. Com funcionen les tutories?

A 1r d’ESO cada grup té un tutor i un cotutor.
El tutor és un dels professors que imparteix classe al grup.
Cada grup tindrà una hora lectiva setmanal de tutoria per tractar temes diversos (funcionament de les classes, dinàmiques de grup,...)
El tutor també disposarà d’una hora setmanal d’atenció a les famílies (convé concertar cita a través del GestIB).
El cotutor és un professor del departament d'orientació, que coneix l’alumnat perquè entra a l’aula a fer suport en diferents matèries, i col·labora en les tasques tutorials.
Així mateix, la responsabilitat tutorial també recau en cada un dels professors de l’equip docent. De fet, cada un disposa d’una hora setmanal per atendre les famílies en temes referits a la seva matèria (també cal concertar cita a través del GestIB).

11. Hi ha suport a les classes?

Sí, des del departament d’orientació es dóna suport a l’alumnat dins i ocasionalment fora de l’aula. Es prioritza l’alumnat diagnosticat amb necessitats educatives especials.

A banda, al centre s’hi fa el Programa d’Acompanyament Escolar (PAE). A través d’ell el curs actual uns 50 alumnes, de sobretot 1r d’ESO, pogueren assistir 3 hores a la setmana, els horabaixes, a classes de reforç impartides per professorat del centre.

12. Es permet l'ús dels telèfons mòbils?

Sí, de manera regulada. Els diferents espais del centre estan retolats amb un dels colors dels semàfors. A les zones vermelles l'ús del mòbil està totalment prohibit, a les zones taronges l'ús del mòbil només està permès amb el consentiment d’un professor i a les zones verdes l'ús dels mòbils és lliure.

Volem destacar el fet que, durant el curs, es fan activitats específiques encaminades a educar en l'ús responsable de les noves tecnologies.

13. Què es pot estudiar a aquest centre?

A banda de l’ESO es pot estudiar qualsevol de les modalitats de batxillerat (artístic plàstic; científic tècnic i social) o bé un cicle formatiu de les famílies d’Arts Gràfiques i Sanitat.

Al final de cada curs l’alumnat és orientat per seguir l’itinerari més adequat a les seves característiques personals.

14. Quins idiomes s’hi imparteixen?

A banda d’anglès, a partir de 2n de l’ESO francès i alemany.

15. A qui ens podem dirigir si tenim més dubtes?

Fins que comenci el curs a la cap d’estudis adjunta de 1r i 2n d’ESO que és na Maria Antònia Nicolau: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Ubicació

Calendari famílies

Agost 2020
L M X J V S D
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Calendari sortides

Agost 2020
L M X J V S D
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

FSE

 

LOGO FSE

ERASMUS +

 

EU flag Erasmus

Activitats famílies

17 Ago 2020;
sol.licituds d'admissió FP
17 Ago 2020;
sol.licituds d'admissió FP
17 Ago 2020;
sol.licituds d'admissió FP
17 Ago 2020;
sol.licituds d'admissió FP
17 Ago 2020;
sol.licituds d'admissió FP

Properes sortides

Sense events

C/. Joan Capó, pedagog. 2 PALMA  07010  Telèfon: 971204601

Cercar