Any Internacional dels Llegums 2016

 

.L'Assemblea General de les Nacions Unides ha proclamat el 2016 Any Internacional dels Llegums

     Per què?

Per sensibilitzar l'opinió pública sobre els avantatges nutricionals dels llegums com a part d'una producció d'aliments sostenible.

    Què són els llegums i per què són importants?

Els llegums són plantes lleguminoses que tenen la propietat de fixar el nitrogen de l'atmosfera, gràcies a bacteris que duen a les arrels en simbiosi, el que pot contribuir a augmentar la fertilitat del sòl.
Són cultius anuals que produeixen entre un i dotze grans o llavors de mida, forma i color variables dins d'una beina, els que s'utilitzen per a aliment i farratge.

El terme "llegums" es limita als cultius collits de manera exclusiva per a gra sec, pel que queden exclosos els cultius collits verds per a aliment.
Els llegums són una font essencial de proteïnes i aminoàcids d'origen vegetal per a la població de tot el món.

S'han de consumir com a part d'una dieta saludable per combatre l'obesitat i prevenir i ajudar a controlar malalties com la diabetis, les afeccions coronàries i el càncer. Aquests efectes positius s’atribueixen a diverses substàncies, entre elles la fibra, les saponines, isoflavones i fitats, a més de la pròpia proteïna.

Es recomana consumir entre 2 i 3 racions de llegums a la setmana, amb un pes de 60-80 grams en cru; i 150g en cuit.
Són una important font de proteïna d'origen vegetal per als animals.

 Bones raons per menjar llegums

Són bones per a la salut
Són una exce·lent font de fibra
Són una bona font de proteïnes d'alt valor biològic
Contenen pocs greixos
No contenen colesterol
Contenen poc sodi
Són una bona font de ferro, potassi i altres minerals
Són una excel·lent font d'àcid fòlic i vitamines del grup B
No contenen gluten
Són gustoses i econòmiques
Contribueixen a la sostenibilitat del planeta

Calendari Extraescolars

 

Consulta Jove

.

Segueix-nos al Twitter