ImatgeLa Comissió de Normalització Lingüística coordina i promou les actuacions per a aconseguir els objectius marcats en el Projecte Lingüístic del Centre.

El centre assumeix plenament l’objectiu marcat a la llei d'aconseguir que tot l'alumnat assoleixi un domini ple, tant oral com escrit, de les llengües catalana i castellana. Fer del català la llengua de l'institut és una de les finalitats del centre des dels seus orígens, tal com reflecteix el Projecte Educatiu. El català ha de constituir, a més a més, una eina a l'abast de tots: els que el tenen com a llengua familiar i els que no. Així serà possible que sigui un instrument d’integració i no de separació, de convivència i no de conflicte.

Algunes de les actuacions realitzades per la CNL fins ara són les següents:

  • Elaboració de l’actualització del Projecte Lingüístic de Centre.
  • Organització d’activitats per a donar a conèixer personalitats rellevants dins la nostra cultura: exposició de llibres, lectures poètiques, confecció de cartells, estampació de camisetes, panells didàctics, ...
  • Campanyes de promoció de la lectura.
  • Activitats que facilitin el coneixement de manifestacions culturals de Mallorca: tir de fona, Sant Antoni, ...

 

Durant els darrers anys la Comissió de Normalització Lingüística ha organitzat diverses campanyes de promoció de la lectura entre els alumnes mitjançant un intercanvi de llibres. La campanya consisteix en dur, voluntàriament, llibres de lectura en qualsevol idioma. El dia de la recollida es dóna un cupó pels llibres deixats, que es pot canviar per altres el dia de l’exposició, que es fa, durant els esplais, als voltants del dia del llibre.

Els lemes de les campanyes han estat:

Any 2006: “Llegir et dóna més! Intercanvia llibres i llegeix de franc”

Any 2007: "Connecta't a la lectura!"

Any 2008: "Llegir és viure!"

La campanya comença amb la col·laboració del Departament d’Arts Plàstiques. D’acord amb el seu currículum, els alumnes d’ESO elaboren els cartells promocionals. D’aquesta manera, a més de col·laborar amb la campanya, s’hi impliquen. També hi participa el Departament d’Arts Gràfiques i els seus alumnes, fent uns punts de llibre, a partir dels cartells dels alumnes d’ESO i amb alguns textos escollits per la Comissió de Normalització Lingüística, per regalar a tots els participants en la campanya.

La Flama al Llompart

.

 

La Flama de la Llengua Catalana passà pel Llompart

Llegeix més:La Flama al Llompart

Calendari Extraescolars

 

Consulta Jove

.

Segueix-nos al Twitter