• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • fondo4.jpg

Arts Gràfiques

PRESENTACIÓ DEL DEPARTAMENT D'ARTS GRÀFIQUES

Les Arts Gràfiques comprenen el conjunt d'oficis, coneixements, operacions i processos inclosos en el camp de l'edició impresa que va des del disseny gràfic fins a la impressió estampació de diaris, fulletons, prospectes, enquadernació, etc.
Al departament d'Arts Gràfiques de l'IES Josep Maria Llompart donem formació en les diferents branques del sector gràfic, impartint el CFGM de Tècnic en Impressió Gràfica, de Preimpressió Digital i CFGS de Disseny i Edició de Publicacions Impreses Multimèdia.
Mantenim contacte amb nombroses empreses del sector que permeten a l’alumnat realitzar pràctiques en diferents àmbits relacionats amb el món gràfic (disseny gràfic, producció editorial, preimpressió, impressió, pàckaging, màrketing...)
Adreça electrònica del departament: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Els Cicles formatius d'Arts Gràfiques que s’imparteixen al nostre Centre són:

FP Bàsica

Preimpressió digital

Impressió gràfica

C. Superior de Disseny i edició de publicacions impreses multimèdia

Espais i equipaments

  • Un aula de preimpressió (amb un ordinador per cada alumne, a més d’escàner, filmadora, reveladora, colorímetre i impressores color làser i inkjet).
  • Laboratori de materials amb microscopi, viscosímetre, densitòmetre, micròmetre, pH-metre, etc.
  • Taller d’òfset: màquines òffset, taules de llum, guillotina, insoladora, plegadora, etc.
  • Taller de serigrafia: 2 màquines de serigrafia, túnel d’assecat, insoladora, pila de revelat, màquina de tampografia, etc.
  • Programari utilitzat: QuarkXPress, Freehand, Photoshop, Indesign, Illustrator, Acrobat.

T’interessa saber...

Correu electrònic del departament: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Grau d’inserció  laboral: Als darrers cursos, molts dels alumnes del departament han aconseguit treball en empreses del sector gràfic de la illa (ja sigui a impremtes, tallers de serigrafia, departaments de preimpressió, diaris, etc.).

Premis: L’any 2005 el departament d’arts gràfiques guanyà el primer premi a la campanya d’educació vial de Renault a les Balears amb la presentació d’una exposició de cartells dissenyats pels propis alumnes. Als anys 2007 i 2008 alumnes del departament han guanyat premis al concurs d’imatge  “Estudia a la Universitat” organitzat per la Universitat de les Illes Balears.

Visites didàctiques: Durant el curs es realitzen diverses visites didàctiques a empreses del sector (impremtes, diaris, tallers, etc.) amb la intenció de complementar els ensenyaments dels dos cicles formatius.

Funcionament del mòdul FCT (formació en centres de treball, les anomenades “pràctiques”): Als cicles formatius l’ensenyament a l’aula es complementa amb un mòdul pràctic que es desenvolupa a empreses del sector amb les que el centre ha signat convenis de col•laboració.

Participació en projectes de centre: Els alumnes del departament participen habitualment a les etapes de disseny, preimpressió i impressió d’impresos com ara la postal de Nadal del centre, calendaris, tríptics informatius, sobres i sol•licituds de matrícula, carnets d’estudiant, punts de llibre de la Campanya del Dia del llibre, projectes amb altres departaments didàctics, etc.

Pots trobar més informació sobre admissió, accés, normativa, etc. a: http://formacioprofessional.caib.es/

Ubicació

Calendari famílies

Juliol 2022
L M X J V S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Calendari sortides

Juliol 2022
L M X J V S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FSE

 

 

LOGO FSE

LOGO FSE

ERASMUS +

 

EU flag Erasmus

Activitats famílies

Sense events

Properes sortides

Sense events

C/. Joan Capó, pedagog. 2 PALMA  07010  Telèfon: 971204601

Cercar